Cel putin doi dintre fiii liderului libian, colonelul Gaddafi, propun o tranzitie spre o democratie constitutionala, care ar presupune retragerea de la putere a tatalui lor, scrie publicatia americana New York Times.

Citand un diplomat sub protectia anonimatului si un oficial libian, cotidianul american scrie ca tranzitia va fi asigurata de unul dintre fiii lui Gaddafi, Saif al-Islam.

Cotidianul The Times citat de AFP nu a precizat daca colonelul Gaddafi, in varsta de 68 de ani, este de acord cu aceasta propunere sustinuta de fiii sai, Seif si Saadi.

Dar, o persoana apropiata fiilor sai a spus ca tatal lor parea sa fie de acord, scrie sursa citata.

Ambii fii "doresc ca lucrurile sa avanseze pentru a schimba tara", fara tatal lor, scrie The Times, care citeaza o persoana apropiata de Seif si Saadi.

Potrivit publicatiei, propunerea unei tranzitii in Libia poate reflecta diferentele existente de-a lungul timpului intre copiii lui Gaddafi. In timp ce Saif si Saadi au fost scoliti in Occident, ceilalti doi Mutuassim si Khamis sunt considerati sustinatori ai politicii dure, adauga sursa citata.