Doi angajati ai centralei nucleare de la Fukushima au fost gasiti morti in interiorul cladirii, anunta agentia nipona Kyodo News. Reprezentantii TEPCO au anuntat insa ca cei doi au murit, cel mai probabil, din cauza hemoragiei provocate de ranile multiple pe data de 11 martie, in ziua cutremurului si tsunami-ului devastator care au lovit Japonia, si nu din cauza radioactivitatii. Cei doi fusesera dati disparuti dupa data de 11 martie.

Trupurile neinsufletite ale celor doi angajati au fost gasite miercuri si prezentau un nivel inalt de contaminare radioactiva, insa nu aceasta a fost cauza mortii.

Intre timp, angajatii ramasi la centrala incearca sa blocheze, in cursul zilei de duminica, scurgerea apei radioactive provenita dintr-un bazin fisurat al reactorului numarul 2 in Oceanul Pacific.

Tokyo Electric Power Co (TEPCO), operatorul centralei nucleare de la Fukushima, a anuntat sambata ca apa radioactiva se scurge in mare dintr-un bazin fisurat al reactorului numarul 2. Oficialii companiei au afirmat ca este posibil ca bazinul fisurat sa fi fost sursa nivelului ridicat de iod radioactiv descoperit recent in apele din apropiere de coasta de nord-est.

Reuters precizeaza ca nu este clar daca apa a provenit de la reactor si nici care este cantitatea scursa in mare.

Joi dimineata, nivelul de iod radioactiv in apele marii era de 4.385 de ori mai ridicat decat cel normal, la 300 de metri sud de centrala nucleara nipona, a anuntat compania Tepco, cea care administreaza centrala.