​Directorul executiv al companiei GoDaddy, Bob Parsons, a fost citicat de organizatiile pentru protectia animalelor, dupa ce a fost filmat in timpul unei vanatori de elefanti in Zimbabwe, relateaza unul dintre blogurile publicatiei Los Angeles Times. Parsons, care a fost pozat langa un pachiderm pe care tocmai il impuscase, a respins insa acuzatiile, spunand ca a fost in tara africana intr-o expeditie "umanitara", pentru a-i ajuta pe fermierii ale caror recolte sunt distruse de elefanti.

Bob ParsonsFoto: Video.me

In film se poate vedea cum CEO-ul GoDaddy si anturajul sau privesc un camp, distrus de pachiderme. Ulterior, Parsons, impreuna cu ghizi africani, pandesc si omoara un "elefant problema".

Ulterior, CEO-ul companiei americane i-a filmat pe locuitorii dintr-un sat din Zimbabwe in timp ce sfasie bucati din carnea animalului. Momentele sunt acompaniate de cantecul "Hell's Bells", al trupei AC/DC, iar imaginea camerei insista pe logoul companiei GoDaddy.

"Cei din Zimbabwe au foarte putine lucruri. Multi mor anual din cauza foametei si una dintre problemele cu care se confrunta sunt elefantii, mii si mii, care le distrug campurile unde se afla recoltele", si-a justificat Parsons actiunile. El a afirmat ca "am prevazut ca asta se va intampla", adaugand ca "nu e rusinat de ceea ce am facut".

"Toti acesti oameni care se plang ca asta n-ar trebui sa se intample, ca acesti oameni din Zimbabwe care mor de foeme n-ar trebui sa manance elefanti, probabil ca merg la McDonald's si mananca o friptura. Taranii din Zimbabwe n-au acesta optiune", a afirmat el.

Parsons a explicat ca in fiecare an merge in Zimbabwe sa-i ajute pe fermieri sa rezolve problema animalelor, iar autoritatile l-au rugat sa patruleze pe camp impreuna cu alti vanatori si sa-i indeparteze pe elefanti in perioada premergatoare stransului recoltei. El a afirmat ca va merge in tara africana si anul viitor.

Criticii sai afirma insa ca maniera in care el a prezentat evenimentele din Zimbabwe este scandaloasa. Organizatia PETA a lansat o campanie in care le cere oamenilor sa-si inchida conturile de pe pagina GoDaddy.com si sa trimita mesaje lui Parsons pentru a-si exprima revolta.

Compania GoDaddy, al carei sediu se afla in Scottsdale (Arizona), ofera domenii de Internet si servicii de gazduire a site-urilor.