Ministrul de Externe libian, Moussa Koussa, si-a anuntat demisia miercuri seara, la sosirea sa la Londra, a declarat Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie.

"Putem confirma ca Moussa Koussa ajuns pe aeroportul Farnborough pe 30 martie venind din Tunisia", scrie intr-o declaratie de presa a Foreign Office. "El a venit aici de bunavoie si ne-a spus ca demisioneaza din functie," arata declaratia citata de AFP.

Oficialul libian a sosit in Marea Britanie dupa ce a petrecut doua zile in Tunisia, sejur prezentat oficial ca o "vizita privata". El a plecat miercuri din Tunisia la Londra dupa o scurta si misterioasa vizita de 48 de ore, prezentata oficial ca o "vizita privata", a anuntat Agentia oficiala de stiri TAP din Tunisia.

"Moussa Koussa este una dintre figurile marcante ale guvernului lui Gaddafi si rolul sau a fost sa reprezinte regimul in strainatate, lucru pe care nu mai doreste sa-l faca", a anuntat Foreign Office.

"Noi ii incurajam pe cei din anturajul lui Gaddafi sa il paraseasca si sa opteze pentru un viitor mai bun pentru Libia, care permite o tranzitie politica autentica si de reforma in concordanta cu aspiratiile poporului libian", adauga declaratia.