Americanul Jacob Barnett, in varsta de 12 ani, ar putea fi primul care demonstreaza ca teoria relativitatii a lui Albert Einstein este gresita. Cu un IQ de geniu evaluat la 170, fata de cel de 160 al celebrului fizician, Barnett tine lectii de matematica si fizica pe geamul de la sufragerie, in timp ce mama sa il filmeaza, potrivit Time.

Jacob Barnett contesta teoria relativitatii a lui EinsteinFoto: Captura YouTube

"Perceptia mea initiala este ca lumina nu are masa. Evident, energia care iese dintr-un sistem unde se emite lumina nu se poate conserva altfel. Ma puteti corecta mai tarziu daca ma razgandesc, dar pentru moment asta este perceptia mea," spune el.

Diagnosticat cu sindromul Asperger, o forma mai usoara de autism, Barnett a inceput sa faca puzzle-uri de 5.000 de piese de la varsta de 3 ani, uimindu-si parintii. Baiatul a invatat singur aritmetica, algebra si geometrie in 2 saptamani. A terminat liceul la varsta de 8 ani, varsta la care a inceput cursuri de astrofizica la nivel academic.

Barnett este recrutat in prezent de Universitatea din Indiana pentru un post platit in cercetare.

Tanarul poate interpreta opere clasice la pian pe care le memoreaza, insa ii place sa se uite si la Disney Channel, filme SF si sa se joace Halo:Reach.

Mama lui, care recunoaste ca a ramas corigenta la matematica in scoala, a deschis un canal pe YouTube, unde posteaza toate clipurile cu Jacob.

Baiatul lucreaza si la teoria Big Bang-ului. "Am o idee insa trebuie sa pun la punct detaliile," a spus el.

O lectie tinuta de Jacob: