Ministrul de Externe Teodor Baconschi va participa marţi la Conferinţa internaţională de la Londra privind Libia, anunta Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat. Şeful diplomaţiei române va susţine necesitatea acţiunii concertate şi eficiente sub coordonarea NATO şi în parteneriat cu alte state, inclusiv din regiune, pentru aplicarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi asigurarea protecţiei civililor din aceasta tara, se arata in comunicatul MAE.

El va reitera poziţia României de participare în cadrul NATO la operaţiunea de impunere a embargoului privind armele, se mai arata in document.

La conferinţă sunt invitate statele membre ale NATO şi UE, state din regiune, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale (ONU, Uniunea Africană, NATO, Organizaţia Conferinţei Islamice), alte ţări care şi-au manifestat dorinţa de a contribui (militar sau financiar) la aplicarea Rezoluţiilor 1970 şi 1973 ale Consiliului de Securitate. Scopul conferinţei este de a discuta evoluţiile din Libia, mai ales în urma Summit-ului de la Paris şi măsurile aplicării, în continuare, a rezoluţiilor menţionate, în plan militar şi non-militar (regimul de sancţiuni, asistenţa umanitară etc.).