Mii de bulgari din mai multe orase din tara au participat duminica la actiuni de protest impotriva preturilor ridicate ale carburantilor, relateaza Agerpres. Protestatarii din orasul Ruse au blocat timp de o ora drumul spre singurul pod de peste Dunare dintre Romania si Bulgaria.

In zona orasului Blagoevgrad a fost blocat si principalul drum spre Grecia, in alte orase precum Varna, Plovdiv si Sofia au fost blocate strazi principale, ceea ce a dus la formarea unor ambuteiaje enorme. Participantii la actiunea de protest din Sofia au parcurs aproape intregul oras cu o viteza de cinci kilometri pe ora, multe masini au fost impinse de proprietarii lor.

Aceasta este cea de-a doua actiune de protest impotriva scumpirii la combustibili. Protestul a fost organizat in pofida promisiunii recente a ministrului finantelor Simeon Diankov ca preturile carburantilor vor fi inghetate in Bulgaria in urmatoarea luna. In urma unei solicitari din partea guvernului bulgar, compania Lukoil, care este proprietarul singurei rafinarii petroliere din tara, a acceptat sa impuna un moratoriu de o luna asupra cresterii preturilor la benzina si motorina, a spus Diankov in aceasta saptamana.