​Pe o insula pe trei sferturi germana din Marea Baltica, o tanara romanca de 18 ani devine steaua serii. Dupa doua preselectii strict monitorizate de juriul international, studenta Loredana Salanta, din Bistrita, a reusit sa ia locul intai la a 18-a editie a concursului Top Model of the World. 44 de reprezentante ale sexului foarte frumos, din 42 de tari, s-au infruntat in competitia organizata pe insula Usedom. Presa de profil din Germania a mediatizat intens evenimentul si fotografia frumoasei romance, cu dimensiuni de vis: 87-60-90.

Loredana SalantaFoto: uux.de

„Acum pot sa sper la o mare cariera de model“ a zis Loredana Salanta dupa concurs, care a avut loc in 16 martie. Bruneta inalta de 1,79 m, cu parul lung si ochi caprui, a castigat nu doar titlul, ci si premiile aferente acestuia: 10.000 euro in bani, alte 10.000 in produse si un contract cu World Beauty Organization (WBO). „A avut cea mai buna personalitate si are cu adevarat o figura de model“ ar fi declarat despre castigatoare presedintele WBO, Peter Hadward.

„Primul ei contract o va purta in India“ a precizat Detlef Tursies, seful agentiei MGO, pentru Focus.de.

MGO organizeaza in Germania concursurile de frumusete si, din 1993, acordarea titlului de Top Model of the World. Titlul se acorda in fiecare an, pentru anul anterior. Astfel, Loredana devine posesoarea titlului Top Model of the World 2010.

Pe locul al doilea s-a clasat Miss Baltic Sea, Katerina Fedosejeva din Letonia, iar pe locul al treilea Vanessa Sibanda, din Zimbabwe. In afara titlului principal, la gala organizata in sala de evenimente a unui hotel din Heringsdorf, in prezenta a peste 250 de persoane, au mai fost acordate diverselor frumuseti feminine titlurile de Miss Globe, Queen of Europe si Miss Bademoden (Miss Costum de Baie).

Din juriul format din opt persoane au facut parte si redactoarea-sefa a unei reviste lifestyle, un chirurg specialist in operatii estetice si castigatoarea de anul trecut a titlului Top Model of the World, Carolina Rodriguez din Columbia.

Concurentele au defilat pe podiumul de concurs intai in costume de baie, iar la final in elegante toalete de seara. Dintre cele 44 de concurente, la prima preselectie au ramas 15, iar la

a doua 5 fete.

In palmaresul sau, Loredana Salanta a inscris si titlul de Miss World Romania 2009, cu care a luat parte la finala mondiala a concursului de frumusete din acel an, care a avut loc la Johannesburg.

Concursul Top Model of the World a adus-o pe romanca pe alte coordonate geografice, in Mekka-Modei Nordului, cum mai e supranumita insula Usedom, unde de trei ori pe an se organizeaza gale de moda, in cadrul Usedom Baltic Fashion Shows. Prin aceste manifestari, se incearca si impulsionarea turismului din zona.

Detalii si imagini de la cea de-a 18-a editie a concursului Top Model of the World si castigatoarea lui din Romania pot fi accesate aici.