Secretarul american al apararii a declarat duminica ca informatii provenite de la serviciile secrete indica faptul ca soldatii loiali lui Muammar Gaddafi pun cadavre de civili in locurile care au fost bombardate de fortele coalitiei internationale. Intr-un interviu pentru CBS, Robert Gates a afirmat ca unele cadavre au fost mutate dintr-un loc in altul, insa a precizat ca nu stie despre cate cadavre este vorba.

"Avem o multime de rapoarte ale serviciilor de informatii despre oamenii regimului lui Gaddafi care iau cadavrele celor pe care ei i-au ucis si ii pun in locurile atacate de noi", a declarat Gates pentru emisiunea "Face the Nation".

Gates a afirmat ca regimul libian "muta cadavrele dintr-un loc in altul", insa nu a putut preciza despre cate cadavre de civili este vorba.

"Am primit diferite rapoarte pe aceasta tema", a adaugat secretarul american al apararii.

Robert Gates a subliniat ca fortele coalitiei internationale "au fost extrem de prudente in timpul operatiunilor militare". El a laudat fortele aeriene aliate, despre care a spus ca "au facut o treaba extraordinara".

Regimul de la Tripoli a sustinut in ultima saptamana ca, in urma bombardamentelor aliate declansate sambata trecuta, au fost ucisi sute de civili. Oficialul american a respins acuzatiile Libiei potrivit carora raidurile aliate au ucis civili.