Knut, indragitul urs polar devenit un simbol al gradinii zoologice din Berlin, a murit inecat in timpul unui atac de epilepsie, scrie portalul de stiri Focus Online, citand un important neurolog german, transmite RIA Novosti.

KnutFoto: Captura Youtube.com

Knut, primul urs polar nascut in captivitate in ultimii 30 de ani, a murit pe neasteptate in urma cu o saptamana, la varsta de 4 ani. "Parea o zi normala, ca oricare alta. Knut s-a plimbat prin adapostul sau, a intrat in apa, iar apoi a avut un spasm scurt si a murit", preciza atunci ingrijitorul sau.

Neurologul Christian Elger de la Universitatea din Bonn a declarat pentru Focus Online ca miscarile convulsive care au precedat decesului subit sunt simptome ale unei crize epileptice.

"Cei care sufera de epilepsie sunt de 23 de ori mai predispusi sa moara inecati", a spus Elger.

Institutul Leibniz de cercetari zoologice din Berlin examineaza in prezent creierul lui Knut. Potrivit veterinarilor, Knut ar fi putut mosteni boala de la tatal sau Lars, care a suferit de asemenea de atacuri de epilepsie.

Cu patru ani in urma, Knut devenea faimos in intreaga lume dupa ce a fost respins de mama sa, care l-a nascut in captivitate, pe 5 decembrie 2006. El a fost crescut ulterior de un ingrijitor, care l-a hranit cu biberonul.

Knut a devenit un adevarat fenomen in Germania si in intreaga lume, iar Gradina zoologica din Berlin a castigat milioane de euro de pe urma ursului, inregistrandu-i numele ca marca si vanzand produse promotionale cu imaginea lui.