Grupul "tinerilor de la 24 martie", atacat de sustinatori ai regimului iordanian in timpul unei demonstratii la Amman, fara ca politia sa intervina, a cerut sambata ca premierul si sefii fortelor de securitate sa fie demisi si judecati cu privire la responsabilitatea avuta in escaladarea violentelor, relateaza AFP.

"Cerem demisia primului-ministru, directorului Serviciului de informatii, sefului Jandarmeriei si adjunctilor acestora, si sa fie judecati", a declarat, intr-o conferinta de presa, unul dintre reprezentantii "tinerilor de la 24 martie", Firas Mahaddine.

"Am ajuns la un punct fara intoarcere (...) vom incerca sa gasim alte mijloace de a continua protestul, pana cand cererile noastre vor fi satisfacute", a adaugat M. Mahaddine, un cineast de 32 de ani.

Politia a demontat vineri tabara instalata intr-o piata din capitala Amman de "tinerii de la 24 martie" - o grupare cu diferite tendinte, inclusiv islamisti - care cer regimului iordanian reforme politice profunde si combaterea coruptiei.

Cele cateva sute de tineri se adunasera de joi in piata Jamal Abdel Nasser, in urma unui apel in acest sens pe Facebook. Insa, dupa lasarea serii, politia a incercat sa ii disperseze, iar apoi a intrerupt curentul electric. Zeci de sustinatori ai puterii, adunati in apropiere, au profitat de intreruperea curentului si i-au atacat pe tineri cu pietre. Potrivit martorilor oculari, politia, care a inconjurat zona, nu a intervenit.

In urma atacurilor, o persoana a murit si peste 130 au fost ranite.