​Presedintele Barack Obama le-a spus sambata americanilor ca misiunea militara din Libia este clara, precisa si limitata si ca a salvat deja "nenumarate" vieti de civili, informeaza Reuters.

Obama a declarat, referitor la interventia de control din Libia a coalitiei internationale, ca sistemele de aparare aeriene au fost desfiintate, fortele lui Gaddafi nu mai avanseaza iar in locuri precum orasul Benghazi, o zona de conflict unde Gaddafi a amenintat ca nu va arata "mila", fortele sale au fost oprite.

"Asa ca sa nu aveti dubii. Pentru ca am actionat repede, o catastrofa umanitara a fost evitata si nenumarate vieti de civili au fost salvate - barbati, femei si copii nevinovati au fost salvati", a spus Obama in cadrul adresarii sale saptamanale la radio.

Mai multi membri ai Congresului, de ambele parti, l-au criticat pe Obama pentru ca nu a comunicat in amanunt scopurile operatiunii.

Presedintele american a afirmat ca rolul SUA a fost limitat in cadrul a ceea ce el a descris drept un "efort larg, international" si a subliniat din nou ca nu vor participa forte terestre americane in Libia.