Doua cutremure majore, avand magnitudinea de 7 grade, s-au produs in Myanmar, la 111 km de localitatea thailandeza Chiang Rai, a anuntat Institutul geologic al SUA (USGS), citat de Reuters. Localitatea se afla la granita Thailandei cu Laos si Myanmar.

Seism in AsiaFoto: USGS

Potrivit informatiilor, cutremurele au avut loc joi, la ora locala 20:25, la cateva secunde distanta.

Primul seism, avand o magnitudine de 7 grade, s-a produs la o adancime de 10 km, in timp ce adancimea la care a avut loc al doilea a fost de 230 de km. Cel de-al doilea cutremur a avut si el 7 grade pe scara Richter.

Reuters precizeaza ca este vorba de o zona intens populata, cunoscuta sub numele de "Triunghiul de Aur", o sursa traditionala de opium.

Cutremurele au fost resimtite pana in capitala vietnameza Hanoi, unde oamenii au fost evacuati din cladirile inainte, precum si la Bangkok, unde imobilele s-au clatinat. In multe orase, oamenii au iesit in panica pe strazi, multi dintre ei fiind in pijamale.

Pacific Tsunami Warning Center a anuntat ca nu s-a emis alerta de tsunami.

Potrivit autoritatilor thailandeze, o femeie a murit in Chiang Rai, dupa ce un zid de caramida s-a prabusit peste ea. Nu se stie deocamdata daca s-au produs pagube.