Capitalismul ar putea sa fie responsabil pentru lipsa vietii pe planeta Marte, a declarat presedintele venezuelean Hugo Chavez, citat de Reuters. Liderul de la Caracas, care a facut aceasta declaratie cu ocazia Zilei Mondiala a Apei, a avertizat ca rezervele de apa de pe Pamant sunt pe cale de disparitie.

"Am spus mereu ca n-ar fi fost ciudat daca ar fi existat civilizatii pe Marte, insa e posibil ca acolo sa fi ajuns capitalismul, imperialismul, care au distrus planeta", a spus Chavez.

In discursul sau, tinut cu ocazia Zilei Mondiala a Apei, liderul venezuelean a avertizat ca rezervele de apa de pe pamant sunt pe cale de disparitie.

"Fiti atenti! Aici, pe Pamant, unde cu sute de ani in urma, sau poate mai putin, erau paduri mari, acum e doar desert. Unde existau rauri, acum sunt deserturi", a spus Chavez, in timp ce sorbea dintr-un pahar cu apa.

Liderul de la Caracas, cunsocut pentru faptul ca acuza capitalismul de multe dintre problemele omenirii, a adaugat ca razboiul din Libia are drept cauze reale rezervele de apa si petrol.

La inceputul acestei luni, Consiliul national de cercetare al ONU a recomandat Agentiei spatiale americane (NASA) ca una dintre prioritatile sale sa fie trimiterea unui robot care sa determine daca planeta Marte a favorizat in trecut aparitia vietii si sa ofere informatii despre istoria climei si geologiei de pe Planeta Rosie.

Reuters precizeaza ca o echipa NASA a testat recent un costum spatial intr-un decor cu conditii extreme, foarte asemanatoare cu cele existente pe marte (o baza argentiniana din Antarctica), pentru o posibila vizita pe Planeta Rosie.