La Tripoli s-au auzit, joi dimineata, tiruri ale apararii antiaeriene si o serie de explozii. Agentia France Presse relateaza ca la ora locala 4:00, a intrat in actiune apararea antiaeriana libiana.

Miercuri seara, coalitia internationala a efectuat o serie de raiduri aeriene asupra capitalei. O puternica explozie a avut loc la o baza a fortelor terestre libiene, in zona Tajoura, situata la 32 de kilometri est de Tripoli. Aceasta baza a fost deja vizata in prima zi a atacurilor coalitiei internationale impotriva unor obiective militare ale colonelului Muammar Kadhafi.

Televiziunea de stat a prezentat declaratia unei surse militare, potrivit careia "bombardamente ale colonialistilor cruciati au lovit tinte civile si militare la Tajura".

De asemenea, avioanele coalitiei au lovit un depozit de benzina din Tripoli. Anuntul a fost facut de un oficial guvernamental.

Agentia oficiala libiana Jana a transmis ca raidurile coalitiei internationale de miercuri seara asupra periferiei estice a Tripoli au vizat un cartier rezidentiual, iar acest atac s-a soldat cu un numar important de morti in randul civililor.

Martorii oculari, citati de BBC, au relatat ca au vazut iesind fum gros din apropierea unei baze militare. Anterior, comandantul fortelor aeriene din cadrul misiunii in Libia, vicemaresalul Greg Bagwell, a declarat ca fortele internationale controleaza acum cerul si ca vor putea actiona fara sa mai fie stingherite.

Miercuri, primele nave au inceput sa patruleze in Marea Mediterana pentru a veghea la respectarea embargoului asupra armelor decis de Natiunile Unite.