Cel putin 30 de persoane au fost ranite dupa ce o explozie s-a produs in apropierea unui autobuz miercuri dupa-amiaza, langa principala autogara din Ierusalim, a anuntat radioul public, citat de AFP.

Explozie puternica in IerusalimFoto: Agerpres/AP

Ora 17,15 O femeie a fost ucisa in atentat, anunta radioul public israelian, citat de AFP

Ora 17,00 Atentatul s-a soldat cu 31 de raniti, dintre care doi sunt in stare grava, a declarat seful politiei din Ierusalim, Aaron Franco.

Potrivit ministrului pentru securitate interna, Yitzak Aharonovici, bomba a fost ascunsa intr-un bagaj, langa un chiosc. Dispozitivul a explodat in momentul in care doua autobuze se aflau in apropiere.

Ultimul atentat in Ierusalim a avut loc in 6 martie 2008, cand un palestinian a atacat un institut de studii talmudice din Ierusalimul de Vest, ucigand opt persoane si ranind alte noua. Autorul atentatului a fost ucis.

Ora 16,05 Explozia a fost cauzata de o bomba ascunsa intr-o geanta - ministrul israelian pentru securitate interna, Yitzak Aharonovici

Ora 16,00 O ziarista AFP a vazut victime intinse la pamant si acoperite de sange. Toti ranitii au fost spitalizati.

Autobuzul vizat de explozie se indrepta spre colonia israeliana Maale Adoumim din Cisiordania, potrivit martorilor.

Politia a stabilit un cordon de siguranta in jurul autobuzului si foloseste caini politisti pentru a stabili daca nu exista si alte dispozitive explozive in regiune.

Ora 15,50 Politia a afirmat ca o bomba a explodat intr-o statie de autobuz din fata Jerusalem International Convention Center, in centrul orasului. Patru persoane sunt grav ranite

Ora 15,40 Jerusalem Post: Peste 30 de oameni sunt raniti, politia spune ca o bomba a explodat

Zeci de ambulante au ajuns la locul accidentului, precum si importante forte de politie.

Politia nu a precizat pana in prezent daca este vorba de un atentat.