Un nou raid, cu 19 avioane americane de lupta, printre care bombardiere B2, avioane F-15 si F-16, a fost lansat, duminica, deasupra Libiei, anunta AFP. Principalele tinte vizate au fost sistemele de aparare anti-aeriana libiene, a indicat un reprezentant al fortelor aliate. La randul sau, seful Statului Major al SUA, amiralul Michael Mullen, a catalogat, duminica, drept "un succes" prima etapa a operatiunii militare din Libia.

Un tanc al armatei libiene, distrus de raidurile aliateFoto: Reuters

ORA 1:01 O cladire administrativa din interiorul cartierului Bab al-Aziziya din Tripoli a fost "complet distrusa" de o rachetă, potrivit AFP.

ORA 00:37 Casa Alba nu recunoaste anuntul de incetare a focului din Libia si va continua sa puna in aplicare rezolutia ONU, potrivit Reuters. SUA si fortele aliate au avut o prima "foarte buna" in interventia lor din Libia, a adaugat secretarul Tom Donilon.

ORA 00:30 Un purtator de cuvant al armatei SUA a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Pentagon ca atacurile aliatilor de sambata "au fost foarte eficiente".

ORA 00:10 Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa a criticat atacurile coalitiei internationale impotriva Libiei, spunand ca acestea se abat "de la scopul impunerii unei zone de excludere aeriana". Moussa a precizat ca in acest moment, au loc consultari pentru organizarea unei intruniri de urgenta a Ligii Arabe la Cairo, privind situatia din lumea araba, in special din Libia

ORA 23:20 Explozii puternice s-au auzit duminica nopatea la Tripoli, in aproierea resedintei liderului Muammar Gaddafi, relateaza AFP.

ORA 22:49 Turcia va "contribui la actiunile militare internationale" din Libia. Prim-ministrul Recep Tayyip Erdogan a declarat ca spera operatiunile militare se vor incheia "cat mai repede posibil".

Ministrul de externe al tarii a anuntat ca "Turcia va aduce contributiile necesare si adecvate pentru aplicarea rezolutiilor ONU 1970 si 1973, insa va lua considerare securitatea poporului libian". " In acest scop, pregatirile noastre sunt in curs de desfasurare, in cooperare cu structurile noastre civile si militare", a mai spus oficialul.

ORA 22:07 Un purtator de cuvant militar francez a declarat ca patru avioane din Qatar sunt asteptate sa se alature campaniei internationale de punere in aplicare a rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU.

"Astfel, asa cum anuntasera deja autoritatile din Qatar, patru avioane vor lua parte la operatiunile militare, acesta fiind un alt semn de participare al tarilor arabe in aceasta operatiune internationala de protejare a civililor", a declarat Laurent Teisseire, citat de Al Jazeera.

ORA 21:00 Fortele armate libiene au emis un ordin catre toate unitatile militare privind incetarea imediata a focului, a anuntat duminica un purtator de cuvant al armatei, intr-o conferinta de presa, relateaza Reuters.

ORA 19:30: Ministerul francez al apararii anunta ca patru aparate din Qatar vor ajunge "in curand" in zona de operatiunii libiana.

ORA 19:15: Ministrul spaniol de Externe, Trinidad Jimenez: "Operatiunea militara din Libia nu va fi una de lunga durata".

ORA 17:10: O prima tara araba se va alatura aliatilor in ofensiva contra Libiei in urmatoarele 48 de ore, anunta ministrul britanic al Apararii, Liam Fox, citat de AFP, fara a numi aceasta tara. Singura tara araba care si-a anuntat pana acum oficial disponibilitatea de a lua parte la ofensiva aliatilor din Libia este Qatar.

ORA 16:05: Guvernul libian trece la inarmarea populatiei: un milion de civili vor primi arme din partea Guvernului, anunta Reuters, citand agentia de stiri de stat de la Tripoli.

ORA 15:57: Michael Mullen, seful Statului Major al SUA, anunta ca urmatoarea etapa a operatiunii din Libia este atacarea liniilor de aprovizionare a fortelor loiale lui Gaddafi, pentru a le scadea capacitatea de lupta, potrivit AFP.

ORA 15:43: Fortele loiale lui Muammar Gaddafi bombardeaza la aceasta ora orasul Misrata, fief al rebelilor, anunta Reuters.

ORA 15:40: Amr Moussa, liderul Ligii Arabe, condamna bombardamentele aliatilor asupra Libiei.

ORA 15:24: Roma nu exclude ipoteza rapirii in cazul echipajului unei nave italiene, capturat de oameni inarmati, la Tripoli, anunta AFP, citand o declaratie a ministrului de Externe de la Roma, Franco Frattini.