O companie japoneza a reusit sa reconstruiasca, in cateva zile, una dintre soselele afectate de seismul din 11 martie, informeaza blogul projectarmannd.com. The East Nippon Expressway Company Limited a refacut in trei zile o autostrada de sase benzi, din regiunea Tokiwa.

Autostrada in 11 martie si 15 martieFoto: NEXCO

NEXCO a publicat pe pagina sa de internet doua imagini ale soselei. Prima, facuta vinerea trecuta, la ora 16:30, arata stricaciunile provocate de cutremurul care lovise Japonia cu doar cateva ore inainte.

Cea de-a doua fotografie, realizata la 15 martie, in jurul pranzului, arata autostrada cu sase benzi dupa ce a fost refacuta de echipele NEXCO, una dintre companiile importante care se ocupa de intretinerea autostrazilor din Japonia si incasarea taxelor de drumuri.

Referindu-se la altruismul si solidaritatea de care dau dovada japonezii, Ed West, ziarist la publicatia britanica The Telegraph,a scris luni pe blogul de atitudinea cetatenilor din Japonia, unde supermarketurile au redus preturile, iar proprietarii de automate ce distribuie bauturi ofera gratuit produse supravietuitorilor tragediei.

West nota ca peisajul din unele regiuni ale Japoniei arata in prezent "ca dupa al Doilea Razboi Mondial", precizand ca nicio tara industrializata n-a suferit dupa conflagratia mondiala un numar atat de mare de morti. Ziaristul afirma ca "o consolare mica, mica" poate fi observata in felul in care umanitatea se poate solidariza in momente potrivnice.

"Cel mai remarcabil lucru dintre toate este acela ca nu au existat jafuri", noteaza West, adaugand ca acesta "este un lucru destul de neobisnuit printre culturile de pe glob".

"De ce unele culturi reactioneaza la dezastru prin revenirea la atitudinea fiecare pentru sine, dar altele - mai ales cea japoneza - dau dovada de altruism chiar si in momente potrivnice?", se intreaba ziaristul.