PresedinteleBarackObamaa declarat, joicanuse asteapta caun nivelpericulosderadiatiisa ajunga inStateleUnite,dupaseriadeaccidente nuclearedinJaponia, in urmacutremuruluisitsunami-uldesaptamanatrecuta.

Foto:

"Permiteti-mi safiu foarte clar:nu neasteptamcanivelulde radiatiisa ajunga in SUA,fiepeCoasta de Vest,Hawaii,AlaskasauteritoriileSUAdinPacific",a declaratObama, intr-un scurt discurs sustinutla CasaAlba.

"Candsuntem martorii unei crize asemanatoare celei din Japonia,avemresponsabilitatea de ainvatalectii. Deaceeaamcerut Comisiei de reglementare nucleara sa efectueze verificarilacentralele noastrenucleare, inluminadezastrului carea avut locinJaponia"a subliniat Obama indiscursulprivindsituatia dinarhipelagul nipon.

Presedintele american sustine ca a fost asigurat ca centralele nucleareaufoststudiatefoarteindeaproapesiau fost declaratesigure"in oriceeventualitateextrema". De asemenea, Obama si-a exprimat solidaritatea fata de poporul nipon si a dat asigurari ca Statele Unite vor sprijini operatiunile de reconstructie din zonele afectate de seism.