Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene impotriva unui grup de circa 60 de manifestanti ce protestau, miercuri, in capitala Algeriei, transmite Reuters. Demonstrantii, care au afirmat ca nu au cereri politice, insa doresc ca autoritatile sa le ofere locuinte mai bune, au aruncat in politisti cu pietre si cocktailuri Molotov.

Manifestantii din cartierul Diar el Mahsoul au blocat o sosea in estul capitalei si au cerut sa se intalneasca cu oficiali locali.

Ulterior, grupul protestatarilor a crescut la 150 de persoane, care au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov inspre fortele de securitate. Circa 300 de politisti au folosit gaze lacrimogene impotriva protestatarilor, fara insa sa reuseasca sa-i disperseze.

Potrivit Reuters, demonstrantii au afirmat ca nu au cereri politice, insa doresc ca autoritatile sa le ofere locuinte mai bune. "Traim precum cainii. Locuiesc intr-un apartament cu intreaga familie. Stam acolo din anii '60", a declarat un tanar manifestant.

Reuters scrie ca revoltele declansate de conditiile de locuit nu sunt neobisnuite in Algeria, insa autoritatile sunt ingrijorate in contextul miscarilor de protest care au dus la inlaturarea presedintilor din Tunisia si Egipt.

Revoltele din Algeria au fost pana acum limitate, iar incercarile gruparilor de opozitie de a crea o miscare de protest la nivel national au scazut in intensitate in ultima perioada.