Fiul liderului libian Muammar Gaddafi, Seif al-Islam, declara ca puterea de la Tripoli a finantat campania electorala a lui Nicolas Sarkozy pentru alegerile prezidentiale din 2007, potrivit unui interviu pentru Euronews, citat de AFP.

Intrebat de postul de televiziune despre pozitia Libiei fata de Franta, prima tara care a recunoscut opozitia libiana, Seif al-Islam a declarat: "In primul rand, Sarkozy trebuie sa ne dea inapoi banii pe care i-a acceptat de la Libia pentru a-si finanta campania electorala".

"Noi suntem cei care i-am finantat campania si avem dovada. Suntem gata sa dezvaluim totul. Primul lucru pe care il vom cere acestui clovn este sa restituie banii poporului libian. Noi am convenit sa-l sprijinim pentru ca el sa ajute poporul libian, dar el ne-a dezamagit ", spune el.

"Da-ne banii inapoi. Avem toate detaliile, conturi bancare, documente, si operatiunile de transfer. Vom dezvalui totul in curand", a dat asigurari fiul liderului libian.

Presedintia franceza a negat aceste acuzatii.

Parisul este in mod deosebit criticat dupa ce a recunoscut Consiliul National de Tranzitie din Libia, care reuneste fortele de opozitie ce lupta impotriva regimului colonelului Muammar Gaddafi, drept unic reprezentant legitim al poporului libian.

Recent, agentia de stiri libiana Jana a promis sa faca public un "secret grav", sustinand ca dezvaluirea lui ar putea duce la caderea presedintelui francez.

"Prietenul meu", presedintele francez Nicolas Sarkozy este "nebun", afirma marti liderul libian Muammar Gaddafi intr-un interviu pentru RTL.

"Este prietenul meu, dar cred ca a innebunit. El sufera de o boala psihica. Asta spune anturajul sau. Colaboratorii sai afirma ca sufera de o boala psihica", a spus Gaddafi intr-un interviu pentru postul de televiziune german RTL.

Liderul libian, contestat de o revolta populara, nu a precizat insa daca aceasta "boala" este legata de "secretul grav" la care a facut referire agentia oficiala libiana Jana, care a afirmat ca dezvaluirea acestuia va duce la caderea de la putere a presedintelui francez.