Fortele de securitate din Siria au dispersat, miercuri, circa 150 de demonstranti care manifestau pasnic in fata cladirii Ministerului de Interne de la Damasc, a declarat un martor, preluat de Reuters. Cel putin un manifestant a fost ranit, iar alti cinci demonstranti au fost arestati de politisti.

Potrivit informatiilor, manifestantii stransi in Piata Marjeh din centrul capitalei siriene cereau eliberarea prizonierilor politici. Demonstrantii, multi dintre ei prieteni si rude ale opozantilor aflati in detentie, manifestau in liniste, in momentul in care au fost atacati de fortele de ordine.

Sute de politisti in civil i-au atacat pe manifestanti cu bastoane, cel putin unul dintre protestatari fiind ranit la cap.

Un martor a declarat pentru Reuters ca a vazut cel putin cinci manifestanti arestati de politisti. Dupa ce manifestantii s-au imprastiat, fortele de ordine au continuat sa aresteze protestatari si sa-i urce intr-un atutobuz si intr-o camioneta, a declarat martorul.

Reuters scrie ca mai multe persoane aflate la fata locului au organizat o contrademonstratie, strigand: "Cu sufletul nostru, cu sangele nostru, ne vom sacrifica pentru Bashar", cu referire la presedintele sirian Bashar al-Assad.

Marti, circa 40 de persoane au manifestat in Damasc, strigand sloganuri politice impotriva Partidului Baath, de guvernamant.

Assad, care a venit la putere in urma cu 11 ani, este si liderul Paridului Baath, formatiune care conduce Siria din 1963.

Dupa inceperea protestelor care au dus la inlaturarea presedintelui tunisian Zine al-Abidine Ben Ali si a celui egiptean Hosni Mubarak, autoritatile siriene si-au intensificat campania de arestare a dizidentilor, a liderilor opozitiei si a scriitorilor independenti.