​Fortele de ordine din Bahrein au preluat, miercuri dimineata, controlul asupra Pietei Perlei din capitala Manama, fieful manifestantilor siiti, dupa un asalt impotriva acestora, scrie AFP. Politia a folosit gaze lacrimogene si a reusit sa ii imprastie pe manifestantii care au ocupat piata inca din 19 februarie. Nu exista informatii despre eventuale victime.

Potrivit AFP, confruntarea dintre fortele de ordine si manifestanti s-a mutat in districtul financiar din Manama, iar bursa din capitala Bahreinului a fost inchisa miercuri "pana la noi ordine".

Protestele din Bahrein au izbucnit in urma cu mai bine de o luna, miscarea de protest fiind lansata prin intermediul Facebook pentru a cere reforme politice si sociale. Apelul a fost urmat de numerosi membri ai majoritatii siite care se considera discriminata sistematic in acest mic arhipelag din Golf guvernat de o dinastie sunita.

In cursul noptii trecute, liderii miscarii siite au lansat un apel catre comunitatea internationala si catre lumea musulmana de a interveni pentru a fi evitat un "masacru" in Bahrein, unde a fost decretata stare de urgenta.