​Al Fajr Media Center, despre care se afirma ca reprezinta "centrul de presa" al organizatiei teroriste Al Qaeda, a lansat duminica o revista pentru femei, care include sfaturi despre ingrijirea pielii, alaturi de interviuri cu sotiile unor atacatori sinucigasi si articole despre jihadul electronic, informeaza FoxNews. Publicatia "Al Shamikha" a fost numita de un expert britanic "versiunea jihadista a revistei Cosmpolitan".

Coperta revisteiFoto: Captura Al Shamikha

Primul numar al publicatiei, care trebuie comandata online, numara 30 de pagini. Ea a fost realizata de catre Al Fajr Media Center.

Revista ofera sfaturi despre ingrijirea pielii si frumusete, precum si articole despre "cum sa te mariti cu un mujahedin" sau cum sa realizezi un atac sinucigas. Publicatia prezinta interviuri "exclusive" cu sotiile unor atentatori sinucigasi, care lauda decizia sotilor lor de a muri in atacuri kamikaze. Multe articole sunt semnate de catre femei.

Pe coperta se afla teava unei arme automate, alaturi de imaginea unei femei ce poarta valul musulman traditional.

Potrivit editorului Saleh Youssef, scopul revistei este "sa educe femeile si sa le implice in razboiul impotriva dusmanilor Islamului", deoarece "adversarii Islamului sunt decisi sa le impiedice pe femeile musulmane sa cunoasca adevarul despre religia lor si despre rolul lor".

James Brandon, purtator de cuvant al tink-tank-ului britanic Quilliam, a afirmat ca publicatia este "versiunea jihadista a revistei Cosmpolitan".

Numarul doi al revistei promite sa includa sfaturi despre exfoliere, dar si despre jihadul electronic.