Autoritatile japoneze au anuntat ca nivelul de radioactivitate de la centrala nucleara de la Onagawa a revenit la normal, potrivit Reuters. Starea de urgenta a fost declarata duminica la centrala nucleara de la Onagawa, dupa ceAgentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a anuntat ca s-a inregistrat un nivel ridicat de radioactivitate, relateaza AFP.

"Ipoteza curenta a autoritatilor japoneze este ca nivelul crescut se poate sa fi fost cauzat de eliberarea de material radioactiv de la centrala Fukushima. Investigatiile arata ca niciunul dintre cele trei reactoare nu prezinta scurgeri", a anuntat agentia nipona.

Conform reglementarilor nipone, "alerta a fost declansata din cauza nivelului ridicat de radioactivitate, care depaseste limitele normale in zona centralei. Autoritatile incearca sa afle care este sursa radiatiilor", explica AIEA.

Agentia japoneza privind siguranta nucleara a anuntat ca nu a existat nici o problema cu procesul de racire la centrala nucleara de la Onagawa, aratand ca acea crestere a nivelului de radiatii a fost cauzata de scurgerile radioactive provenite de la o alta uzina, aflata in vecinatate.