Seif al-Islam Gaddafi, unul dintre fii liderului libian, se declara increzator in victoria trupelor guvernamentale si declara ca 90% din tara se afla sub controlul regimului, iar un acord cu insurgentii este exclus, relateaza AFP.

Cel de-al doilea copil al colonelului Gaddafi a promis "un razboi pana la capat", intr-un interviu acordat cotidienelor italiene Corriere della Sera si Repubblica.

"Acum, 90% din tara a reintrat sub controlul nostru si curand totul se va sfarsi", a sustinut Seif al-Islam.

"Acesti teroristi nu vorbesc despre democratie, de alegeri, de valori: sunt pur si simplu teroristi", a spus el. "Acesti teroristi ne-au ucis politistii cu sange rece. Nu ati vazut imaginile de la televiziuni? Acesti criminali au smuls inimile cadavrelor", a acuzat el.

Fiul lui Gaddafi a admis insa ca regimul condus de tatal sau a comis erori: "Da, am intarziat un pic in construirea unei armate moderne, a unei politii moderne, a unei noi economii, a unei societati mai libere".

Chestionat asupra pozitiei Frantei, care a recunoscut insurgentii din Benghazi (est) ca fiind reprezentanti ai poporului libian, el a calificat drept "bizar" comportamentul presedintelui francez Nicolas Sarkozy.

"El vorbeste de oameni care se autoproclama 'Consiliul pentru Libia' dar cine sunt ei? Ati vazut niste alegeri sau un referendum?", s-a intrebat Seif al-Islam Gaddafi.

Cu maniere occidentale, o engleza perfecta si un ton stapanit, Seif al-Islam era pana recent considerat cel mai bun reprezentant al tatalui sau in relatiile de politica externa, prezentandu-se drept un reformator partizan al modernitatii si un aparator al drepturilor omului.

Dar imaginea sa s-a schimbat in ultimele saptamani, dupa ce Seif a incercat sa justifice represiunea prin lungi interviuri, mergand pana la a promite "rauri de sange" pentru inabusirea revoltei.