Autoritatile americane vor instala radare militare de-a lungul granitei cu Canada, pentru a impiedica avioanele ce zboara la joasa altitudine sa introduca droguri de contrabanda pe teritoriul american, transmite AFP. Anuntul a fost facut de un grup de senatori democrati care au lansat aceasta initiativa.

Senatorii, toti din state americane aflate la granita cu Canada, au cerut in februarie intarirea masurilor de supraveghere, intr-o scrisoare adresata secretarului apararii Robert Gates si secretarului Homeland Security, Janet Napolitano.

Potrivit senatorului Chuck Schumer (New York), Napolitano a indicat in cadrul unei audieri ca lucreaza la planurile de instalare a radarelor, spunand ca "e un pas critic in directia corecta".

Schumer a spus ca mai trebuie depuse eforturi pentru securizarea frontierei de nord si pentru a impiedica introducerea de droguri. Senatorul de New York a promis sa faca presiuni pentru ca autoritatile "sa instaleze aceste radare cat mai curand posibil".

Napolitano a precizat ca departamentul sau colaboreaza in aceasta chestiune cu Pentagonul si Comandamentul nordic al armatei SUA, iar pregatirea desfasurarii instalatiilor militare "avanseaza foarte rapid".