Premierul rus Vladimir Putin a propus joi "o apropiere istorica" de Statele Unite prin suprimarea regimului de vize dintre cele doua tari." Daca Rusia si SUA se vor pune de acord asupra eliminarii necesitatii vizelor intre cele doua state acesta ar fi un pas istoric", a declarat Putin la Moscova in timpul unei intalniri cu vicepremierul american Joe Biden, relateaza AFP.

Vicepresedintele american s-a intalnit in cursul diminetii cu aparatori rusi ai drepturilor omului si le-a adus la cunostinta sustinerea Washingtonului fata de dezvoltarea democratiei in Rusia, potrivit unor participanti.

Joe Biden a salutat politica presedintelui Dmitri Medvedev, aducand astfel un sprijin inedit sefului statului rus, care afiseaza o linie mai liberala decat predecesorul sau si actualul premier, Vladimir Putin.

"Modul dumneavoastra de a conduce si progresele arata ca scepticii s-au inselat", afirmase el, dupa ce s-a intalnit cu presedintele rus la resedinta sa din Gorki, la periferia Moscovei.

Discutiile dintre Biden si Vladimir Putin urmau sa vizeze joi cooperarea economica, in cadrul relansarii relatiilor cu administratia presedintelui american Barack Obama, dupa mai multi ani de relatii dificile in timpul administratiei republicanului George W. Bush.