Liderul libian Muammar Gaddafi sugereaza, in cadrul unui interviu pentru postul de stiri francez LCI, ca ar putea intra in legatura cu liderul retelei al-Qaeda, Osama Bin Laden, pentru a lansa represalii asupra tarilor occidentale pe care le acuza de "complot colonialist".

Liderul libian a afirmat ca il poate contacta pe cel pe care il considera "dusman comun" atat Libiei cat si Occidentului, Osama Bin Laden, pentru a se razbuna. In cadrul interviului, Gaddafi a afirmat in mai multe randuri ca al-Qaeda a organizat revolta, apoi a amenintat ca isi poate schimba strategia si sa se alieze cu miscarea terorista.

Gaddafi a raspuns printr-un laconic "vom vedea" cand a fost intrebat daca intentioneaza sa adopte "represalii" impotriva Frantei, spunand ca este increzator in viitoare "vizite" in Europa, odata ce "toate astea se vor termina".

Liderul libian a acuzat occidentalii, in special Franta, ca au realizat un "complot colonialist" impotriva tarii sale.

Intrebat despre pozitiile occidentalilor, inclusiv cea a Parisului, care si-au oferit sprijinul lor insurgentilor, colonelul a raspuns: "Ei doresc sa colonizeze Libia din nou. Este un complot colonialist.

Intr-un alt interviu realizat marti seara pentru televiziunea publica din Turcia, Gaddafi a afirmat ca, daca reteaua extremista al-Qaeda pune mana pe Libia, "regiunea intreaga, pana in Israel, va fi prada haosului".