Fortele de securitate iraniene au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa demonstrantii anti-guvernamentali, ce manifestau marti in Teheran, transmite Reuters, citand pagina de internet a unui lider al opozitiei.

Politistii au folosit gaze lacrimogene impotriva manifestantilor adunati in Piata Revolutiei din centrul capitalei iraniene, a relatat Kaleme, pagina de internet a liderului opozitiei Mir Hossein Mousavi.

Guvernul de la Teheran a infirmat informatiile prezentate de opozitie, potrivit carora Mousavi si un alt lider al opozitiei, Mehdi Karoubi, se afla sub arest la domiciliu.

Reuters precizeaza ca autoritatile iraniene au avertizat in legatura cu orice demonstratie "ilegala" a opozitiei, dupa mai multe apeluri lansate online privind organizarea de proteste pentru ziua de marti. Oficialii iranieni au dorit astfel sa previna repetarea protestelor violente din vara anului 2009, dupa alegerile prezidentiale contestate care au dus la realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad.

Pagina Kaleme anuntase anterior ca sute de membri ai fortelor de ordine au fost desfasurati pe strazile capitalei pentru a impiedica orice adunare a opozitiei.