Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au atacat marti, cu tancuri si avioane, localitatea Zawiyah, aflata la 50 km vest de capitala Tripoli, transmite Reuters, citand doi locuitori ai orasului. Acestia sustin ca rebelii continua sa controleze centrul localitatii. Informatia a venit in contextul in care comandantul puscasilor marini americani a declarat ca flota de elicoptere a Libiei reprezinta "cea mai mare amenintare".

"Luptele continua. Fortele lui Gaddafi folosesc tancuri. De asemenea, exista bombardamente sporadice... Dar ei nu pot ajunge in centrul orasului, care se afla inca sub controlul revolutionarilor", a spus locuitorul, identificat de Reuters sub numele de Ibrahim.

Un alt locuitor din Zawiyah a confirmat informatiile.

Tot marti, comandantul puscasilor marini americani a declarat ca flota de elicoptere a Libiei reprezinta "cea mai mare amenintare".

Generalul James Amos a spus ca puterea aeriana a Libiei este "modesta".

"Cred ca, probabil, cea mai mare amenintare o reprezinta flotele de elicoptere", a afirmat ofiterul american, intr-o discutie despre zonele de interdictie aeriana ce ar putea fi instituite deasupra Libiei.