Omul de afaceri Aleksandr Ponomarenko a cumparat complexul hotelier din apropiere de Gelendjik, cunoscut drept „Palatul lui Putin”. Omul de afaceri Sergei Kolesnikov, care a afirmat ca luxoasa constructie este destinata premierului, insista ca vanzarea obiectivului nu va schimba destinatia initiala a acestuia, scrie Kommersant.

Surse aproapiate tranzactiei au afirmat ca aceasta a costat 350 milioane de dolari, adica valoarea evaluata a intregului complex.

Scandalul legat de aceasta constructie a izbucnit la sfarstiul anului trecuta, cand Kolesnikov, partener al prietenilor din Sankt-Petersburg ai lui Putin, a scris o scrisoare deschisa potrivit careia pe malul Marii Negre premierul isi ridica o vila in valoare de un miliard de dolari.

„Probabil ca vanzatorii au fost influentati de toate articolele din presa si de valva generata de speculatiile mass-mediei, nu stiu sigur. In general exista o regula – se cumpara in plin scandal si se vinde pe fondul informatiilor pozitive”, spune Ponomarenko.

Aleksandr Ponomarenko a cheltuit anul trecut impreuna cu partenerii, printre care Arkadi Rotenberg, 2 miliarde de dolari pentru portul comercial Novorossiisk.