O inregistrare video data publicitatii in Pakistan infatiseaza copii afgani ce recreeaza un atentat sinucigas, transmite LiveLeak. Filmul, care dureaza circa 80 de secunde, arata cum "atacatorul", un baiat imbracat in negru, isi ia ramas bun de la prietenii sai, dupa care trece de un "ofiter de securitate" (imbracat in alb), inainte de a-si detona "bomba" in mijlocul unui mic grup de copii.

"Joc" dramatic in AfghanistanFoto: Captura LiveLeak

Un copil imbracat complet in negru si cu fata acoperita (atacatorul kamikaze) isi ia ramas bun de la prietenii sai, inainte de a pleca in "misiunea sinucigasa".

El se apropie de un "ofiter de securitate" (un copil imbracat in alb), care incearca sa-l opreasca.

"Atacatorul" isi detoneaza insa "incarcatura exploziva", de fapt nisip aruncat in aer pentru a simula deflagratia.

Ceilalti copii se grabesc sa examineze "victimele atacului".

Potrivit DailyMail, filmul a fost postat pe internet de Ahsan Masood, un pashtun din regiunea pakistaneza Waziristan, la granita cu Afghanistanul. Acesta a declarat ca inregistrarea a fost facuta in Khost (Afghanistan), fiind trimisa de pe telefonul mobil de un prieten de-al sau.

Massod sustine ca a postat filmul pentru ca "e amuzant", insa mai multe organizatii pakistaneze pentru apararea drepturilor copilului au afirmat ca inregistrarea e "ingrozitoare".

"Acesti copii au devenit fascinati de atacatori, in loc sa-i condamne", a declarat Salma Jafar, de la asociatia Save the Children UK in Pakistan.

Atentie, imagini dramatice!