Nu mai exista posibilitatea sa fie gasiti supravietuitori ai cutremurului din Christchurch, Noua Zeelanda, spun oficialii, in timp ce numarul victimelor cutremurului de mica adancime de martea trecuta a ajuns la 161.

Cladirile cheie din oras, lovite de cutremurul de magnitudine 6,3 pe scara Richter, au fost eliberate de trupurile neinsufletite, scrie BBC online.

Primele victime straine au fost identificate. Erau doi turisti israelienii: Ofer Levy, 22 de ani, si Gabi Ingel Moshe, de 23 de ani. Zeci de studenti straini din Japonia, China, Thailanda si din alte tari nu au fost inca identificati.

Sistemele energetice, de transport si canalizare revin treptat la normal, dar refacerea orasului este o sarcina descurajanta. John Hamilton, angajat al Apararii Civile a anuntat ca prioritara este acum refacerea orasului.

"Ne confruntam acum cu realitatea ca nu exista nicio sansa ca cineva sa fi putut supravietui atat de mult timp", a spus el.

Oficialii spun ca numarul final al victimelor ar putea fi de 240. Ultimul supravietuitor a fost scos de sub daramanturi acum o saptamana. Identificarea cadavrelor in urma seismului este o procedura lenta.

Se estimeaza ca o treime din cladirile orasului Christchurch au fost sau vor fi daramante. Reconstructia va costa miliarde de dolari.