Violentele din Libia s-au soldat cu 6.000 de morti, dintre care 3.000 doar la Tripoli, a afirmat, miercuri, la Paris, purtatorul de cuvant al Ligii libiene a drepturilor omului, Ali Zeidan, relateaza AFP.

"Numarul victimelor pentru toata tara este 6.000, dintre care 3.000 la Tripoli, 2.000 la Benghazi si 1.000 in alte orase", cum ar fi Zawiyah sau Zenten, a declarat purtatorul de cuvant, in cursul unei conferinte de presa organizate la sediul Federatiei internationale a ligilor pentru drepturile omului (FIDH), la Paris.

Ali Zeidan a declarat ca acest bilant, mult mai mare decat cele care circulau pana in prezent, ar putea fi de fapt si mai mare. "De aceste informatii dispunem, dar bilantul ar putea fi mai mare", a spus el.

Ultimul bilant al FIDH era de 640 de morti si data din 23 februarie.

Zeidan a acuzat de asemenea Ciadul ca ar avea un rol important in apararea lui Muammar Gaddafi. El a estimat ca aproximativ 3.000 de mercenari sunt la Tripoli si alti 3.000 in apropierea capitalei. "Doi generali din Ciad conduc mercenarii", a mai declarat purtatorul de cuvant al Ligii libiene a drepturilor omului.