Casa de moda Dior a anuntat ca urmeaza sa il concedieze pe designerul John Galliano, in urma scandalului provocat de remarcile antisemite si rasiste ale acestuia, anunta AFP. Galliano a fost suspendat inca de vinerea trecuta din toate functiile detinute la Dior, dupa ce joi seara fusese arestat dupa ce a agresat un cuplu caruia i-a adresat insulte cu caracter antisemit si rasial, pe terasa unei cafenele din cartierul exclusivist Marais, din centrul Parisului.

John GallianoFoto: Agerpres/AP

Tabloidul britanic The Sun a dat publicitatii o inregistrare a incidentului, in care designerul, care pare in stare de ebrietate, marturiseste ca il iubeste pe Hitler si face remarci rasiste si antisemite: "Il iubesc pe Hitler. (...) Oameni ca voi ar fi morti. Mamele voastre, tatii vostri ar fi fost toti f... gazati":

In urma incidentului, Galliano a fost arestat pentru "violente" si "insulte cu caracter antisemit si rasial". El a dezmintit insa ca a facut afirmatii antisemite si a depus o plangere pentru "calomnie", potrivit avocatului sau.

John Galliano s-a impus ca unul dintre cei mai inventivi si stralucitori creatori de moda, inspirandu-se din istorie si din calatoriile pe care le-a facut in toate colturile lumii. Nascut in Gibraltar, a urmat cursurile prestigioasei Saint Martin's School of Art din Londra. Stabilit la Paris din 1993, a fost remarcat de presedintele grupului LVMH, Bernard Arnault, care l-a angajat doi ani mai tarziu ca director de creatie la Givenchy.

Galliano conducea linia feminina a Casei Dior din anul 1999.