Politistii de frontiera tunisieni au tras focuri in aer marti pentru a incerca sa controleze multimile de oameni care se inghesuiau pentru a trece granita si a scapa de violentele din Libia, relateaza Reuters.

Tabara de refugiati in TunisiaFoto: Reuters

Vamesii lasau oamenii, in mare parte straini care lucrau in Libia, sa treaca frontiera la Ras Jdir, insa nu reuseau sa le proceseze datele suficient de repede pentru a face fata numarului mare. Multimea a fost impinsa intr-un zid care delimiteaza zona tampon dintre cele doua state. Din cand in cand, garzile deschideau o poarta de metal pentru a permite accesul unui grup de oameni.

Insa mai multe persoane isi aruncau bagajele peste zid si incercau sa se catere, ceea ce i-a determinat pe politisti sa ii loveasca si sa traga focuri de arma in aer.

Potrivit martorilor, cel putin trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din partea echipelor de la Crucea Rosie, din cauza inghesuielii, iar voluntarii aruncau sticle de apa peste zid.

La granita tunisiana s-au format tabere de refugiati, mii de oameni neavand bani sa se intoarca pe cont propriu acasa.

Potrivit unui purtator de cuvant al Comisariatului pentru Refugiati al ONU, intre 70.000 si 75.000 de oameni au fugit in Tunisia de cand violentele au inceput pe 20 februarie, relateaza BBC. Un numar similar este valabil si pentru Egipt.

Circa 2.000 de oameni trec granita tunisiana in fiecare ora. Cei mai multi sunt egipteni, insa in numar mare sunt si chinezi sau cetateni din Bangladesh.