Liderul libian, Muammar Gaddafi, a acordat luni un interviu cunoscutei jurnaliste Christiane Amanpour de la ABC, in care spune ca toti libienii il iubesc si ar fi in stare sa-si dea si viata pentru el. "In timpul conversatiei mele cu Gaddafi, acesta a spus: "Toti oamenii mei ma iubesc. Ei ar fi in stare sa moara pentru a ma proteja", povesteste Amanpour intr-un mesaj postat pe Twitter, citat de Reuters.

Gaddafi refuza sa recunoasca protestele pe strazile din Tripoli.

Principalele declaratii ale lui Gaddafi:

  • ma simt tradat de Statele Unite; "America nu este politia internationala a lumii"
  • Libia este un aliat in lupta impotriva Al Qaeda, dar tarile occidentale "au abandonat SUA"
  • Obama este un "om bun", dar poate fi dezinformat cu privire la situatia in Libia

Liderul libian Muammar Gaddafi a acuzat tarile occidentale ca au abandonat guvernul sau in lupta impotriva "teroristilor.

"Sunt surprins de faptul ca avem o alianta cu Occidentul pentru a lupta impotriva al-Qaida, si acum cand luptam cu teroristii ei ne-au abandonat" a spus Gaddafi. "Poate ca vor sa ocupe Libia", a continuat el.

Gaddafi a spus despre presedintele SUA, Barack Obama, ca este un "om bun", dar a spus ca pare a fi dezinformat despre situatia din Libia.

"Afirmatiile pe care le-am auzit de la el trebuie sa provina de la altcineva", a declarat Gaddafi. "America nu este de politie internationala a lumii", a adaguat el.