Un cetatean saudit, care locuieste in Texas, a fost arestat miercuri seara de agentii FBI, fiind acuzat ca vroia sa foloseasca o arma de distrugere in masa, transmite FoxNews. Potrivit unor informatii, Khalid Ali Aldawsari ar fi incercat sa atace inclusiv locuinta fostului presedinte George W. Bush.

Khalid Ali-M AldawsariFoto: Agerpres

Oficialii americani au declarat ca Aldawsari (20 de ani) ar fi cumparat materiale chimice si echipament necesar realizarii unui dispozitiv exploziv improvizat. El s-a documetat online despre modalitatea de realizare a unei bombe improvizate. In plus, sauditul ar fi cautat pe Internet tinte potentiale pe teritoriul american, inclusiv detalii despre locuinta fostului presedinte George W. Bush.

Autoritatile americane il acuza ca si-a exprimat, pe blogul sau, dorinta de a participa la razboiul sfant (jihad) si de a muri martir.

Procurorii afirma ca ancheta a fost declansata dupa informatii primite de la cetateni.

Aldawsari urmeaza sa fie prezentat vineri unui tribunal federal din Lubbock.

Sauditul a intrat in SUA in 2008, cu o viza de student, urmand cursurile colegiului South Plains, in apropiere de Lubbock.

Daca va fi gasit vinovat pentru incercarea de a folosi o arma de distrugere in masa, el risca condamnarea pe viata si plata unei amenzi de 250.000 de dolari.