Laura Sitaru, specialist in civilizatie arabo-islamica, lector la catedra de araba a Universitatii Bucuresti si cercetator la Institutul Diplomatic Roman, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre cauzele care au dus la implozia regimurilor autocratice din Africa de Nord si Orientul Mijlociu si viitorul acestei regiuni.

Laura SitaruFoto: Hotnews

Scurt CV lector dr. Laura Sitaru:

Domenii de specializare şi cercetare: civilizaţie arabo-islamică; literatură arabă modernă şi contemporană; limba arabă literară (cursuri practice); istoria ideilor şi mentalităţilor.

Studii

- martie 2009, doctorat în ştiinţe umaniste, domeniul istorie, obţinut cu calificativul „foarte bine” (cu teza: Concepte – cheie în terminologia politică arabă. Studiu lingvistic, istoric şi politologic, coordonată de Prof. dr. Lucian Boia);

- octombrie 2005 – septembrie 2008, doctorand la Şcoala Doctorală a Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti;

- 2002 – 2004 : studii de masterat – Istoria ideilor şi mentalităţilor, la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, coordonate de Prof. Dr. Lucian Boia;

- 1997 – 2002 : Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea arabă-italiană.

Vezi aici CV-ul complet al Laurei Sitaru

* Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului

* Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contin intrebari sau care consta in atacuri la persoana.