Premierul Silvio Berlusconi i-ar fi oferit 24 de cadouri tinerei marocane Karima El Mahroug, cunoscuta sub numele de "Ruby", in valoare totala de aproximativ 240.000 de euro, potrivit documentelor procurorilor in cazul procesului in care este acuzat de intretinere de relatii sexuale cu minore si abuz de functie, relateaza Daily Telegraph.

Karima "Ruby" El MahrougFoto: Agerpres/AP

Intre aceste cadouri se numara doua ceasuri Rolex, intre care unul in valoare de 50.000 de euro, un guler de blana de 18.000 euro, dar si promisiunea unui Audi R8.

Tanara a primit de asemenea un colier cu diamante de 15.000 euro, realizat de aceeasi casa de bijuterii care a produs inelele pe care Berlusconi le-a oferit colegelor sale de partid din parlament.

"Persoana care mi-a dat colierul este Silvio Berlusconi, pe care l-am intalnit de doua ori la Arcore," a declarat ea anchetatorilor anul trecut, referindu-se la vila de langa Milano a premierului italian, unde s-ar tine controversatele petreceri ale acestuia.

El-Mahroug a spus de asemenea ca Berlusconi i-a oferit un cadou special de Sfantul Valentin in 2010 pentru a marca "prima intalnire", o rochie Valentino cu perle Swarovski.

Lista cu cadouri include de asemenea pantofi Versace si bijuterii cu diamante de la Bulgari si Tiffany. Una dintre bratari are gravate initialele poreclei sale - Ruby Rubacuori (Ruby hoata de inimi).

Ruby a declarat anchetatorilor ca ar fi primit si un ceas Dolce&Gabbana cu cristale Swarovski, "pentru ca i-am spus ca nu imi plac ceasurile Rolex".

In scandalul "Rubygate", Silvio Berlusconi, in varsta de 74 de ani, este judecat pentru faptul ca a platit prestatiile sexuale ale tinerei marocane Karima El Mahroug, cunoscuta sub numele de "Ruby", atunci cand ea era minora, in perioada februarie - mai 2010, si pentru ca a intervenit pe langa politia din Milano pentru a o elibera, dupa ce a fost arestata in noaptea de 27 spre 28 mai, pentru furt.

Berlusconi si Ruby neaga ca au intretinut raporturi sexuale, iar tanara, care a implinit 18 ani in noiembrie anul trecut, admite doar ca a participat la dineuri "absolut normale si cuminti", referindu-se la petrecerile organizate in vila lui Berlusconi.

Apararea lui Berlusconi afirma ca premierul a intervenit pentru eliberarea tinereri deoarece era convins ca tanara era nepoata presedintelui egiptean Hosni Mubarak si dorea sa mentina relatii bune cu aceasta tara.

Rubygate este al treilea scandal sexual in care este implicat Berlusconi, dupa cazurile Noemi (mai 2009), o minora a carei frecventare a condus in cele din urma la divortul de sotia sa, si D'Addario (iunie 2009), o prostituata care a povestit cum a petrecut o noapte torida cu Il Cavaliere.

Acesta pare insa cel mai serios caz, deoarece ii poate aduce o condamnare de trei ani pentru prostitutie cu minore si 12 ani pentru abuz de functie.