Seful serviciilor de informatii de la Damasc, suspectat ca ar fi ordonat asasinarea fostului premier libanez Rafik Hariri in 2005, ar fi fost tinta unor atacuri cu bombe, organizate de grupari de opozitie, transmite geostrategy-direct.com. Informatii neconfirmate sustin ca generalul Ali Mamlouk ar fi fost ucis intr-unul din cele opt atentate cu bombe.

Surse ale opozitiei siriene au declarat ca sustinatorii sai au realizat mai multe atacuri cu masini-capcana in regiunea capitalei Damasc, la 30 ianuarie. Atentatele il vizau pe generalul Mamlouk, comandantul Serviciului sirian de Informatii Generale.

"Informatii neconfirmate provenite de la surse in interiorul Siriei sustin ca Ali Mamlouk a fost ucis intr-unul din cele opt atacuri cu masini capcana", a anuntat Partidul Reformei, adaugand insa ca nu poate confirma stirea din alte surse.

Initial, Partidul sirian al Reformei, care are cartierul general in Washington, a relatat despre campania de atacuri cu bomba, produse in jurul caldirilor guvernamentale si impotriva unor tinte strategice din Siria.

Mamlouk este banuit ca a ordonat in mod direct asasinarea lui Hariri. Premierul libanez a fost ucis in Beirut, in 2005, intr-un atentat cu masina capcana. Intr-o inregistrare audio detinuta de un exilat sirian, Mamlouk ii cere unui atacator sinucigas sa-l omoare pe Hariri deoarece este un "infidel".

Partidul Reformei a afirmat ca Mamlouk a fost desemnat sa faca legatura intre serviciile de informatii din Siria si din Iran, inclusiv in ceea ce privesc operatiunile din Liban.​