Bulgaria a facut progrese pentru a-si reforma sistemul judiciar si a lupta impotriva coruptiei, dar eforturile sale raman insuficiente pentru a fi considerate conforme cu criteriile Uniunii Europene, se arata in Raportul de cooperare si verificare in domeniul justitiei, publicat vineri de Comisia Europeana si citat de Mediafax.

Bulgaria trebuie sa "continue sa puna accentul" pe reforma sistemului sau judiciar. Este necesara "o reformare in profunzime a aparatului judiciar si politiei", se arata in raportul CE.

Inaintea urmatoarei evaluari, Bulgaria ar trebui de asemenea sa "se concentreze pe adoptarea unei legi eficiente privind confiscarea averilor, pe infiintarea unei autoritati responsabile cu identificarea si sanctionarea conflictelor de interese si pe bilantul sau in ceea ce priveste cazurile de coruptie si criminalitatea organizata", mai subliniaza documentul.

Un nou raport de etapa va fi necesar pana in vara pentru a evalua daca Bucurestiul si Sofia, ambele candidate la aderarea la spatiul Schengen, au acoperit lacunele din domeniul justitiei.