Vicepresedintele egiptean, Omar Suleiman, a tinut un scurt discurs la televiziunea publica egipteana, joi seara, la putin timp dupa cel al presedintelui Mubarak. Vicepresedintele a inceput prin a lauda discursul lui Mubarak spunand ca acesta a inteles perfect situatia grea prin care trece tara si a dat asigurari ca va face tot ceea ce tine de el pentru a realiza tranzitia pasnica a puterii in acord cu Constitutia egipteana.

"Au fost luate decizii Constitutionale, s-au format comisii care pun in aplicare directivele pe care presedintele le-a facut publice in discursul sau de la 1 februarie. Ceea ce a declarat Presedintele astazi demonstreaza inca o data ca acesta tine cont de cerintele legitime ale oamenilor, ca va respecta angajamentele pe care si le-a luat in trecut si ca este constient de garvitatea situatiei cu care ne confruntam. Presedintele pune interesele supreme ale poporului mai presus de orice", a declarat acesta.

Suleiman le-a cerut tinerilor din piata sa plece acasa si sa mearga la munca fiindca tara are nevoie de ei. "Fac apel la tineri, eroii Egiptului, sa plece spre casele lor, sa se intoarca la locurile de munca. Tara are nevoie ca voi sa munciti, ca sa ne dezvoltam in continuare. Nu ascultati de posturile straine care nu au alt obiectiv decat sa semene furia intre oameni. Trebuie sa credem in institutiile noastre, in Divinitate. Trebuie sa credem in propriile forte. Este timpul sa fim solidari si sa mergem impreuna pe acelasi drum. M-am rugat la Dumnezeu si ma rog in fata voastra sa asiguram securitatea in aceasta tara si bunastarea oamenilor," a declarat acesta.

Omar Suleiman a dat asigurari ca va depune toate eforturile pentru a asigura o tranzitie pasnica de putere in acord cu Constitutia. "Dorim si sa restabilim increderea in autoritati. Le cer oamenilor sa inteleaga care sunt prioritatile. Am deschis usa dialogului si am ajuns la niste concluzii. Toate acestea se pot face insa doar prin dialog," a declarat vicepresedintele.