Politia italiana a arestat 40 de persoane, majoritatea cetateni romani, in cadrul unei ample operatiuni indreptate impotriva unei retele specializate in exploatarea si traficul a zeci de prostituate din Romania - informeaza Radio Romania Actualitati. Actiunea a facut parte dintr-o operatiune de mare amploare, intitulata "Bani, bani", declansata de procuratura din Messina, Sicilia.

De altfel, inca de acum patru ani a fost declansata o ancheta impotriva unei retele specializate in exploatarea si traficul a zeci de prostituate care proveneau din Romania. Reteaua isi promova serviciile pe internet, prin licitatii online, si avea ramificatii la Palermo, Catania, Siracusa, Milazzo, Caserta, Consenta, Florenta si Monza. Numeroase tinere romance au fost aduse in Italia si apoi sechestrate si obligate sa se prostitueze.

Corespondentul postului public de radio relateaza ca fetele erau batute, violate si amenintate cu atacuri impotriva familiilor din tara. In cazul minorelor, virginitatea lor era vanduta pentru sume cuprinse intre 800 si 6.000 de euro. Organizatia infractionala era structurata pe clanuri, cu o ierarhie bine stabilita, liderii gruparii fiind romani.