Secretarul de Stat american pentru Securitate Internă Janet Napolitano a avertizat miercuri ca amenintarea terorista impotriva SUA se afla, din anumite puncte de vedere, la cel mai ridicat nivel dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, relateaza Reuters.

In afara de amenintarile al-Qaeda, Napolitano a afirmat ca tara se confrunta cu noi amenintari din partea unor grupuri inspirate de organizatie sau din partea celor aflate in SUA.

"Amenintarea terorista cu care se confrunta tara noastra a evoluat semnificativ in ultimii 10 ani - si continua sa o faca - astfel ca, in anumite moduri, amenintarea se afla la cel mai inalt punct de la acele atacuri", a declarat Napolitano intr-o prezentare sustinuta in fata comisiei pentru securitate interna din Camera Reprezentantilor.

Ea a adaugat ca oficialii americani considera ca indivizi care vor sa duca la bun sfarsit atacurile ar putea fi deja in SUA.

"Dupa cum am spus deja, nu putem garanta ca nu va mai fi niciodata un alt atac terorist, si nu putem sa ne inchidem tara sub un dom de sticla", a spus Napolitano.

Mai multe persoane asociate cu Al-Qaeda si talibanii au incercat sa realizeze atentate in SUA, inclusiv un nigerian care a incercat sa arunce un avion in aer cu o bomba pe care o avea ascunsa in lenjerie sau un altul care a planuit un atac la metroul din New York.