Directorul departamentului de marketing al Google pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Wael Ghonim, care a disparut pe 27 ianuarie in Cairo, a fost eliberat luni, informeaza televiziunea Al Arabyia, citata de Reuters.

Potrivit organizatiei Amnesty International, care citeaza martori oculari, el fusese arestat de persoane in civil, probabil membri ai serviciilor de securitate egiptene, in cursul manifestatiilor anti-guvernamentale, in cartierul Mohandessin din Cairo.

Google anuntase saptamana trecuta ca il cauta pe Ghonim si a dat publicitatii un numar de telefon unde puteau fi primite informatii legate de acesta.

Nu se cunosc mai multe detalii legate de retinerea lui Ghonim. Seful Orascom Telecom, Nabuig Sawiris, a declarat ca autoritatile i-au promis ca directorul Google va fi eliberat luni.

Fratele lui Ghonim a declarat, contactat de Reuters, ca nici familia nu are informatii suplimentare si ca a aflat de eliberarea fratelui sau tot de la Al Arabyia.

Amnesty International si-a exprimat nelinistea, duminica, fata de eventuala maltratare si chiar tortura in inchisoare al lui Ghonim.