Organizatia de aparare a drepturilor omului Amnesty International si-a exprimat nelinistea, duminica, fata de eventuala maltratare in inchisoare, presupunand chiar tortura, a unui cadru egiptean al Google, Wael Ghonim, arestat in timpul manifestatiilor antiguvernamentale care au loc in Egipt in ultimele doua saptamani, scrie Agerpres.

El fusese arestat de persoane in civil, probabil membri ai serviciilor de securitate egiptene, in cursul manifestatiilor din 28 ianuarie in cartierul Mohandessin din Cairo, potrivit Amnesty, care citeaza martori oculari.

Wael Ghonim "risca serios sa fie torturat sau sa sufere alte maltratari din partea serviciilor de securitate", estimeaza Amnesty International, invitand autoritatile egiptene "sa indice imediat unde se afla acesta si sa-l elibereze sau sa-l inculpe pentru fapte clar identificate".

Ghonim, seful marketingului Google pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, parasise Dubai, unde locuieste, venind in Egipt in 23 ianuarie, cu doua zile inainte de declansarea manifestatiilor in masa care solicita demisia presedintelui Hosni Mubarak.

De cand "a fost ridicat de barbati in civil, despre care credem ca erau ofiteri ai Securitatii statului, nu mai stim cine il retine si nici unde este retinut", a declarat directoarea Amnesty in regiune, Hassiba Hadj Sahraoui. "El nu are acces la lumea exterioara, or acestea sunt conditii care favorizeaza utilizarea torturii", a adaugat ea.