Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si unul dintre liderii opozitiei de la Cairo, a declarat vineri ca nu va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale din Egipt, a relatat un ziar austraic, citat de Reuters. "Nu, nu voi lua parte la scrutin. Cel mai bun lucru pe care il pot face este sa actionez ca agent al schimbarii", a spus ElBaradei, citat de Der Standard.

Mohamed ElBaradei, in mijlocul protestatarilorFoto: Reuters

"Bineinteles ca vreau sa joc un rol in viitor, dar cine va candida - nu cred ca este foarte important in acest moment", a spus fostul sef al AIEA (Agentia Internationala pentru Energie Atomica)..

Der Standard l-a citat pe ElBaradei care a spus ca presedintele Hosni Mubarak ar trebui sa demisioneze imediat, adaugand insa ca merita sa fie lasat sa faca acest lucru "cu demnitate".

Alegerile prezidentiale din Egipt vor avea loc, cel mai probabil, in luna septembrie a acestui an.

Update: ElBaradei a negat informatia: "Nu este adevarat", a declarat el intr-un interviu pentru Al Jazeera. "Daca poporul egiptean are nevoie de mine sa continui procesul de schimbare, nu-l voi dezamagi", a mai spus laureatul premiului Nobel, citat de Reuters.