Designerul american Kenneth Cole a fost nevoit sa-si ceara scuze dupa ce a trimis un mesaj pe Twitter in care scria ca "harmalaia din Cairo" se datoreaza "noii sale colectii de primavara", relateaza CNN. Mesajul sau a fost criticat de internauti, iar Cole, care este fondatorul si presedintele Kenneth Cole Fashion House, si-a cerut iertare pentru declaratia sa.

Kenneth ColeFoto: Agerpres

"Milioane de oameni fac galagie in Cairo. Potrivit zvonurilor, ei au auzit ca noua noastra colectie de primavara este acum disponibila online", a scris Cole pe contul sau de Twitter. Mesajul era semnat "KC", lucru ce sugereaza ca fie a fost scris chiar de designer, fie a primit aprobarea sa personala.

Tweetul sau a provocat insa reactii critice din partea internautilor, care s-au grabit sa-l acuze pe designer ca este insensibil la evenimentele dramatice din Egipt.

"Bucura-te de biciuirea virtuala!", a scris un internaut pe pagina de Facebook a designerului, in timp ce mai multe persoane au postat mesaje false, in care sustineau ca promoveaza colectia lui Cole cu referire la atacurile de la 11 septembrie 2001 sau cu inundatiile din New Orleans.

Ulterior, Cole si-a retras mesajul de pe Twitter si a scris pe pagina sa de Facebook: "Imi cer scuze tuturor celor care au fost jugniti de mesajul meu insensibil legat de situatia din Egipt".

"Mi-am dedicat intreaga viata cresterii gradului de constientizare in legatura cu problemele sociale grave si, privind in retrospectiva, incercarea mea de a glumi cu privire la un popor ce se elibereaza de opresiune a fost prost aleasa si absolut inadecvata", a scris Cole.